Op zoek naar een Taxi?

Door painkill op zondag 13 juni 2010 14:20 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 5.147

Nouja zeg, ik kom wat slechte sites tegen. Zeker nu wij op school HTML les krijgen ;)
Maar de volgende site is ZO slecht, en doet echt ALLES zo gruwelijk verkeerd dat het 1 van de beste sites ooit gemaakt is.

Ik heb het dan natuurlijk over Taxi Poll , ze presteren het zelfs om er een lekker deuntje achter te zetten, en klik je vervolgens op taxi's dan leest er een gezellige stem ook nog eens het nummer voor :+

Om het zelfs een te onderzoeken, klik dan op de volgende link:

http://www.taxipoll.nl/logo-poll.jpg

Gelukkig 20:10

Door painkill op vrijdag 1 januari 2010 20:10 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 4.553

Ik zal maar beginnen met te zeggen dat ik hoop dat de beste dag van 2009 de slechtste van 2010 mag worden (3FM) (Dus het gaat niet over mij ;) )

En ook wens ik de tweakers een gelukkig 2010 toe!

Wat ik van plan ben te doen op tweakers in 2010:

-Meer specifiekere kennis opdoen over Opslag, Overclocken en Modden.
-Een waardevolle toevoeging worden in de HK, waar ik sinds een paar dagen toegang tot heb.
-Foto's niet meer vanaf het internet posten maar op mijn eigen Fotoalbum hier op tweakers zetten.
- Misschien maar eens een thema verzinnen voor mij Tweakblogs? :P


Hebben er trouwens nog meer mensen het gevoel dat het vandaag zondag is?

Wat moet ik hier van vinden (reactie)

Door painkill op maandag 14 december 2009 17:25 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 5.075

Als reactie op DEZE blog van Cardo. Waar hij, samen met vele anderen, waaronder mij, er maar niet uit kan komen of dit nou leuk, niet leuk, of gewoon raar is.

En toen begon ik te denken, ik had toch laatst een kerstliedje gehoord van Lady Gaga, en ja hoor, dat bleek waar te zijn, en oordeel zelf, raar of niet?
Aan de ene kant is het een welkome afwisseling met de kerstliedjes van Sky Radio, maar aan de andere kant is het net zoals Lady Gaga extreem, en daar moet je maar net voor in de stemming zijn.

En dit is gelijk mijn laatste meelift post, O-)

Mexicaanse Griep

Door painkill op zondag 13 september 2009 13:39 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 8.922

Eindelijk, een blog over de mexicaanse griep!

Nouja, in ieder geval mijn ervaringen ermee, aangezien ik er nu momenteel middenin zit, en aangezien ik nog achter mijn computer zit is het denk ik wel rechtvaardig om te zeggen dat ik er weinig last van heb ;)

Het was de hele week al een beetje bezig, ik heb altijd vaste bedtijden, maar ineens was ik verschrikkelijk moe aan het begin van de avond en viel ik regelmatig in slaap op de bank.
Ik zocht er niks achter, het was een redelijk drukke week, en ik ben maar gewoon door gedaan.
Maar toen vrijdag kwamen er meer symptonen: hoesten en koude rillingen.
Op dat moment had ik dus al 3 symptonen :D En mijn spaarkaart kwam langzaam vol.
De dag erna, gisteren dus, stond ik op met enorme spierpijn en ook een drukkende hoofdpijn, en dus had mijn spaarkaart 5 stempels en kon ik wel veilig zeggen dat ik mexicaanse griep had, mede omdat mijn familie het ook heeft :p

En wat ik vooral niet moet vergeten, ik heb sinds vrijdag een ENORME honger, ik heb volgensmij vrijdag 10 boterhammen gegeten voor ontbijt en lunch, 1 hele zak chips gegeten, en alles wat ik maar kon vinden heb ik maar gegeten, een echt geval van je er maar doorheen eten.

En ik moet zeggen, het heeft mij absoluut geen verkeerd gedaan aangezien ik nu maar matig last heb van alles en ik niet de hele dag op bed lig.
Bij een normale griep heb ik altijd totaal geen honger en val ik makkelijk 5 kilo af.
Maar nu ben ik bang dat ik er zelfs iets gewicht bij heb gekregen :p

Nouja, hopelijk blijft de griep zo matig dat ik er makkelijk doorheen kom, ik heb absoluut geen zin om de hele dag misselijk en ziek te zien.


Al met al kan ik wel zeggen dat ik alle heisa om de mexicaanse griep overdreven vind, goed, hij kan dat wel besmettelijker zijn en vatbaarder voor mutaties zijn. Maar om nou zoveel meer aandacht eraan te besteden dan de normale griep, dat vind ik overdreven.

Ik ga dus ook GEEN medicijnen nemen en ook GEEN prik halen :)

Ervaringen met Usenet (downloaden)

Door painkill op zondag 23 augustus 2009 19:51 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 18.119

Hallo downloaders ;)

Zoals de titel al zegt, het gaat over Usenet, en mijn ervaringen hiermee, en er komen ook wat leuke tips langs, dus zeker leuk om te lezen als je hier zelf ook van gebruik maakt.
Usenet is iets waarmee je met je volledige internetsnelheid bestanden kunt downloaden, dus zeker iets om even te proberen.
De techniek achter usenet is Cruz' Hoekje daar te vinden, de toepassingen ervan bespreek ik hier :)

Het begon allemaal toen ik zat werd van mijn langzame downloads die ik steeds haalde met de torrents, mijn firewall werkte niet mee, en meestal waren er bij de minder populaire spullen geen seeders, kortom, tijd voor iets nieuws.

Langzaam aan zie je eens wat advertenties op internet staan over payservers, je moet begrijpen, ik had toen nog geen idee wat dit was, en op zulke momenten ga je maar eens op google zoeken naar Usenet, en dan kom je bijna direct op www.binaries4all.nl
De site is al een tijdje online, maar voor beginners zeker handig om te snappen wat usenet nu precies is, en wat je er voor nodig hebt.
Dan kom je er snel achter dat je een programma nodig hebt wat post zoekt, iets waar je een nzb bestand vandaan haalt, en een programma die met het NZb bestand aan de slag gaat om het te downloaden. En dan zijn we er nog niet eens! Dus hier in stappen wat ik na veel testen de beste oplossing vind + wat uitleg.

Om te beginnen heb je iets nodig waar je in typt wat je zoekt, beetje hetzelfde als de torrents, alleen download je hier niks, je zoekt de bestandnaam op die je dan op een NZB site intypt. Een hele goede aanrader hiervoor is FTD (www.ftd.nu).
Een comleet nederlands programma, waar dagelijks vele honderden spots op komen.
Je zoekt bijvoorbeeld hier op Harry Potter, dit programma laat je dan de spots zien welke harry potter in de naam hebben, dan kun je als je op de naam klikt de bestandnaam bekijken, deze moet je dan intypen of knippen/plakken bij een site waar je de NZB vandaan haalt, maar dit komt zometeen pas :)

Nouja, nu komt dus het gedeelte van de sites met de nzb bestanden.
Omdat FTD zelf niks met het aanbieden van bestanden te maken wil hebben moet je het op deze manier doen, tot voor kort was er een knop die je direct leed naar een NZB site, maar mede door dreigingen van BREIN is dit weggehaald, je moet dus zelf naar de sites toe ;) Een paar sites die ik gebruik zijn yabse en nzbindex , al maakt dit verder weinig uit aangezien ze allemaal precies hetzelfde doen, het enige verschil zit hem in het gebruikersgemak. Bij deze sites type of ctrl-v je dus je eerder gevonden bestandsnaam in, en voila, er komt een bestand tevoorschijn wat dezelfde naam heeft, meestal zijn dit er zelf meerdere met een iets andere grootte/posternaam , maar dit zijn gewoon meerdere posters die credits voor hetzelfde bestand willen hebben.
Dan klik je op maak nzb of nzb, en dan sla je hem op, met dit bestand kan een downloadprogramma straks het bestand downloaden

Dan moeten we nog een programma/server vinden die het bestand download, want je moet weten dat je de bestanden van een server moet downloaden, meestal heeft je internetprovider er gratis wel 1, maar deze kan meestal maar een aantal GB aan, en dan is de limiet van de maand al weer bereikt. Dat is precies waarom er payservers zijn, servers dus van bedrijven waar je voor een euro of 5 een hele maand onbeperkt kunt downloaden, en hier zijn veel opties in, daarom ga ik er wat dieper op in:

Er zijn vele verschillende vormen van payservers, degene die per GB geld kosten, degene die meer rekenen hoe hoger de snelheid van het pakket word.
Dus bijvoorbeeld 4 euro voor 5 Mb/s en 10 euro voor 50 Mb/s
Een aanrader die ik al een tijdje gebruik, en vooral met mijn redelijk langzame snelheid (10 Mb/s de goedkoopste is, iswww. Xlned.com , je kunt per aantal Mb internetsnelheid een maand of meerdere maanden abbonement nemen, en je kunt dan onbeperkt downloaden!
Iets wat ook belangrijk is het feit dat na een aantal maanden de bestanden van de server worden gewist, bij servers van de provider is dit meestal al na 1 week, maar bij een payserver kan dit oplopen tot 1 heel jaar nadat iemand het gepost heeft!
Op de site van je provider staat wel wat het adres van de server is, mocht je toch bij de, vrijwel altijd gratis, maar gelimiteerde, server van je provider wilt blijven.

Dan hebben we een programma nodig wat het NZB bestand gebruikt om te downloaden. Ze staan allemaal wel op Binaries4all, en veel kan ik er ook niet over zeggen, maar een paar tips kunen er wel vanaf Ik heb heel lang Newsleecher gebruikt, en dat is zeker voor de beginner een geweldig programma, het enige wat jammer is dat je ervoor moet betalen, en daar had ik geen zin meer in, dus ben ik verder gaan zoeken.
En aangezien ik al redelijk wat van NZB enz.. af wist ben ik SABnzb gaan gebruiken, het is compleet onzichtbaar, en alleen te benaderen via je browser.
De uitleg over hoe je alles in moet stellen is te vinden op binaries4all.

Maar dan zijn we er nog steeds niet, het kan namelijk zo zijn dat je bestanden niet helemaal compleet zijn binnengekomen, bij torrents een enorm probleem, maar bij NZB is er een nieuwe techniek, namelijk PAR bestanden, deze bestanden kunnen elk missend deel vervangen wat niet compleet is binnengekomen, deze bestanden worden meestal meegepost met het NZB bestand. Newsleechter repareerd automatisch missende bestanden, maar meestal moet je het zelf doen.
En daar heb je het programma Quickpar voor nodig, eenmaal geinstalleerd is het makkelijk te gebruiken door op het par2 bestand te klikken wat bij je gedownloade bestanden staat, dan regelt het zichzelf wel.

En dan hebben we een compleet werkend bestand!

Het lijkt misschien nu gigantisch veel werk, maar je moet begrijpen dat het meeste eenmalig werk is, want veel programma's werken geheel automatisch.

Ik zal ook even een lijstje posten met wat ik nu heb en de kosten per maand:

FTD (zoekt bestanden op, kost niks)
10 Mb/s payserver (haal je de bestanden vandaan, 5 euro per maand)
SABnzb (download bestanden, kost niks)

Dus voor 5 euro per maand kun je onbeperkt downloaden en heb je toegang tot veel meer bestanden dan je ooit zult hebben met torrent!
Wil je geen payserver, maar de server van je provider, dan is het zelfs helemaal gratis!

En zeker nu ThePirateBay op den duur gaat verdwijnen leek het mij een goed moment voor iedereen om op iets anders over te stappen, aangezien het nog wel een tijdje duurt voordat NZB en de achterliggende techniek, echt serieus bedreigd zullen worden door BREIN en Overheden