Mexicaanse Griep

Door painkill op zondag 13 september 2009 13:39 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 8.891

Eindelijk, een blog over de mexicaanse griep!

Nouja, in ieder geval mijn ervaringen ermee, aangezien ik er nu momenteel middenin zit, en aangezien ik nog achter mijn computer zit is het denk ik wel rechtvaardig om te zeggen dat ik er weinig last van heb ;)

Het was de hele week al een beetje bezig, ik heb altijd vaste bedtijden, maar ineens was ik verschrikkelijk moe aan het begin van de avond en viel ik regelmatig in slaap op de bank.
Ik zocht er niks achter, het was een redelijk drukke week, en ik ben maar gewoon door gedaan.
Maar toen vrijdag kwamen er meer symptonen: hoesten en koude rillingen.
Op dat moment had ik dus al 3 symptonen :D En mijn spaarkaart kwam langzaam vol.
De dag erna, gisteren dus, stond ik op met enorme spierpijn en ook een drukkende hoofdpijn, en dus had mijn spaarkaart 5 stempels en kon ik wel veilig zeggen dat ik mexicaanse griep had, mede omdat mijn familie het ook heeft :p

En wat ik vooral niet moet vergeten, ik heb sinds vrijdag een ENORME honger, ik heb volgensmij vrijdag 10 boterhammen gegeten voor ontbijt en lunch, 1 hele zak chips gegeten, en alles wat ik maar kon vinden heb ik maar gegeten, een echt geval van je er maar doorheen eten.

En ik moet zeggen, het heeft mij absoluut geen verkeerd gedaan aangezien ik nu maar matig last heb van alles en ik niet de hele dag op bed lig.
Bij een normale griep heb ik altijd totaal geen honger en val ik makkelijk 5 kilo af.
Maar nu ben ik bang dat ik er zelfs iets gewicht bij heb gekregen :p

Nouja, hopelijk blijft de griep zo matig dat ik er makkelijk doorheen kom, ik heb absoluut geen zin om de hele dag misselijk en ziek te zien.


Al met al kan ik wel zeggen dat ik alle heisa om de mexicaanse griep overdreven vind, goed, hij kan dat wel besmettelijker zijn en vatbaarder voor mutaties zijn. Maar om nou zoveel meer aandacht eraan te besteden dan de normale griep, dat vind ik overdreven.

Ik ga dus ook GEEN medicijnen nemen en ook GEEN prik halen :)

Volgende: Wat moet ik hier van vinden (reactie) 12-'09 Wat moet ik hier van vinden (reactie)
Volgende: Ervaringen met Usenet (downloaden) 08-'09 Ervaringen met Usenet (downloaden)

Reacties


Door Tweakers user siepeltjuh, zondag 13 september 2009 13:48

prik halen heeft nu ook geen zin meer :)

Door Tweakers user himlims_, zondag 13 september 2009 13:51

1339 tijd :+ bij de dr parktijk waar me ma werkt waren iets van 60 gevallen
verder is 't volgens mij een afwijkend griepje, wat voor de gemiddelde gezonde tnetter weinig spannends doet

Door Tweakers user elmoxx, zondag 13 september 2009 13:53

hmm. jou ervaringen met deze griep hoeven natuurlijk niet een goede dwarsdoorsnede van de totale wereldbevolking te zijn hierin. Ik ben blij dat jij er weinig last van hebt. Weet je eigenlijk wel zeker dat je mexicaanse griep hebt? oftewel: ben je bij een dokter geweest om vast te laten stellen dat je dat hebt?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind ook dat we met zijn allen veel te moeilijk doen over dit griepje. Neem de medicijnen en 5 dagen later is het bij bijna iedereen ook weer weg. Van de gewone griep zijn er ruim 100.000 doden per jaar, wat is er dan zo ernstig aan die mexicaanse (tot nu toe een stuk minder doden als ik het goed heb) ?

Zelf heb ik overigens geen ervaring met de mexicaanse griep, ook niet in mijn omgeving/familie. Het lijkt me echter niet slim om bewust medicijnen niet te nemen.

Beterschap!

Door Tweakers user woekele, zondag 13 september 2009 13:54

omg, mijn virusscanner zei anders niks toen ik deze blog opende!

*snel sluiten*

Door Tweakers user Ashy, zondag 13 september 2009 14:08

Toevallig, gisterenavond na het eten ook even op bed gaan liggen gezien ik me best moe voelde.. werd ook pas vanmorgen wakker. Zat eigenlijk meer te denken aan het feit dat ik een drukke week heb gehad. Hopelijk is dat het ook gewoon.

Door Tweakers user painkill, zondag 13 september 2009 14:12

Het advies van de overheid zelf is om GEEN dokter in te schakelen als je er niet ernstig ziek van bent, dus ik heb dus ook geen 100% zekerheid dat ik het heb.

Maar door verhalen van anderen (familie, die het wel hebben laten onderzoeken), en het afwijkende gedrag van deze griep, kan ik toch wel bijna zeker zijn dat ik het heb.

En over de medicijnen, deze hebben nu toch weinig zin meer, zeker niet als ik al zo weinig last heb.

En die prik zal mij ook niks meer helpen, aangezien ik dan al tegen de mexicaanse griep beschermd ben. Nouja, de vorm die er nu is. Als het ook maar iets muteerd heb ik weer dezelfde kans om besmet te worden. Precies hetzelfde als met de prik, mocht het virus muteren dan hebben we alsnog geen drol aan die prik.

Door Tweakers user 90710, zondag 13 september 2009 14:48

@woekele: dan ben je nu dus al te laat :)

Anyway, @TS: beterschap.

Door Tweakers user Ryunichi, zondag 13 september 2009 15:11

Niet elke kleine mutatie staat meteen voor een ineffectiviteit van een prik hoor. :]

Maar leuk in ieder geval dit blogje, dat slaat weer wat van de overhyped-ness van de mex-griep neer. :P

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 13 september 2009 15:37

wat is er dan zo ernstig aan die mexicaanse
Dat de mexicaanse griep niet dodelijker is dan de gewone wintergriep was al zeer snel bekend. Voor het hoge aantal doden in Mexico zelf zijn er andere verklaring.

Wat deze griep zo gevaarlijk maakt is de snelheid waarmee ze verspreid kan worden. Deze griep gaat sneller rond dan een gewone wintergriep. Daarnaast gaat het om een onbekende variant waarvoor ons lichaam geen antistoffen heeft en waarbij het jaarlijkse vaccin (dat vooral door risicogroepen zoals ouderen word gebruikt) geen bescherming bied. Voor een gezonde jonge mens zijn er geen problemen omdat ons lichaam zich snel genoeg aanpast, maar bij de risicogroepen kan het allemaal net iets slechter aflopen.

Door CharlesNasi, zondag 13 september 2009 20:19

1,5 weken terug ben ik me ook ontzettend ziek gaan voelen, maandag nog naar school geweest (eigenlijk voor niks en met enorme hoofdpijn) en donderdag zou ik een examen ik moeten halen. Op de dag zelf van het examen afgebeld want voelde me er behoorlijk doorheen, ik had een griep te pakken. Dinsdag met goede moed naar bed gegaan 'Het zal morgen wel over zijn. Woensdag avond hetzelfde..

Donderdagochtend naar school bellend met het probleem dat je ziek bent en griep hebt en niet in staat om een examen Cisco te maken, werd er gevraagd welke griep ik had. Mexicaanse griep? Nee dat weet ik niet... Conclusie: Examen wordt verzet, maar er moet wel bloed geprikt worden om uit te zoeken of ik Mexicaanse griep heb.

Met de huisartsenpraktijk gebeld, en aan de doktersassistente gevraagd of er onderzocht kon worden welke griep ik had. Zij wist mij te vertellen dat je met een griep (welke griep dan ook) gewoon moet uitzieken, rust moet nemen en voldoende moet drinken. Is het na een week nog niet minder dan even langskomen.

Toch weer contact gezocht met de huisarts, maar nee. Er wordt geen onderzoek naar gedaan omdat ik geen risicogeval ben. Je hebt griep, bent verder gezond dus het komt wel goed. Wordt het na 2 weken niet goed, dan toch even laten kijken. Morgenvroeg maar even naar de dokter toe om alles te laten controleren. (Is niet leuk om jezelf onderhand 2 weken 'kut' te voelen.)

TS: Wat je verteld over het ontzettende honger hebben > insgelijks! Dat jouw griep zo matig blijft, kan ik niet bevestigen. Ontzettende hoofdpijn, wazig zien, kloppend hoofd enzovoorts enzovoorts....

Beterschap :)

Door Tweakers user MaDLiVe, zondag 13 september 2009 20:30

2 weken is ook wel erg lang.

Door Tweakers user Turiya, zondag 13 september 2009 21:08

De griep is niet zozeer gevaarlijk voor individuen, het risico is maatschappelijk: op het moment dat heel veel mensen tegelijkertijd een week ziek worden, bestaat de kans dat organisaties slecht functioneren omdat hele afdeling ziek thuis zitten.

Daarnaast helpt het weinig om medicatie te nemen tegen de griep, daarmee wordt in het beste geval het aantal dagen dat je ziek bent met 1 verminderd (van gemiddeld 7 naar 6).

Het is natuurlijk totaal niet ethisch verantwoord, maar de beste manier om het maatschappelijke risico te verminderen is selectief mensen op sleutelposities ziek maken, zodat die weer beter zijn op het moment dat de rest van hun afdeling/team ziek wordt :)

Door Tweakers user regmaster, maandag 14 september 2009 00:05

Als ik je een welgemeend advies mag geven... zolang je niet tot de doelgroep behoort, blijf ver bij elk zogenaamd medicijn vandaan. Althans als je gezondheid je lief is.
Tamiflu werkt niet en levert alleen maar bijwerkingen op. De vaccins, ja er zijn meerdere in ontwikkeling en reeds in testfase, laten ernstige bijwerkingen zien met soms fatale bijeffecten. Eet gezond (dus niet direct teveel) en drink voldoende vocht. Paracetamol is, in hogere doseringen, een prima ontstekingsremmer, dus in het ernstigste geval slik per dag minimaal de max dosering Of neem 2 x daags een 1000mg zetpil. Niet het advies dat je van je huisarts zal krijgen want een doosje paracetamol zetpillen kost 2 euro of zo en levert geen zak op maar een kuurtje tamiflu levert tig keer zoveel op, alleen werkt paracetamol wel en tamiflu niet. Of je zou om Relenza kunnen vragen, dat is een alternatief middel met een andere werkzame stof dan tamiflu. Veel goedkoper, relatief effectiever en bovenal minder bijwerkingen. Alleen inname is wat lastiger, je moet het inhaleren en dat kan lastig zijn voor mensen met een luchtweg aandoening.
Anyway, succes met het griepje. En mocht het H1N1 zijn moet je je maar bedenken dat het goed is om het nu te krijgen dan misschien op een later moment. Nu bouw je alvast anti-stoffen op.

Door Tweakers user Mentalist, maandag 14 september 2009 01:33

Het lijkt me echter niet slim om bewust medicijnen niet te nemen.
Ik heb ook liever geen medicijnen. Gewoon griepje, ziek maar uit. Bij hoofdpijn wil ik nog wel eens een paracetamol nemen, maar dat doe ik ook niet heel snel en vooral omdat ik geen zin heb om de hele dag met koppijn rond te lopen. Ik poog niet teveel rotzooi in mijn lijf te gooien, al die medicijnen zijn ůůk niet gezond denk ik. Alleen als het duidelijk nodig is en ook echt het gewenste effect heeft.

Wat mij betreft is het ook vrij zonde dat er voor weet ik het hoeveel miljoenen aan vaccinaties is gekocht. Want ja "wat als" het zou muteren. Dat hoorde ik al eerder, wat als dit of dat virus zou muteren.. Nou dan zijn we allemaal fucked en zal die vaccinatie ook wel niet helpen. Die griep zoals ie is maakt vooral slachtoffers onder mensen die al zo ongeveer op de IC liggen, daar maakt een normale griep ook slachtoffers..

Enige echte punt is de "wat als" als een fors deel van de bevolking tegelijk ziek is, of er dan wel genoeg mankracht is om de supermarkten etc. te bevoorraden. Maar ik heb het idee dat we daar ook wel wat op vinden, en of een vaccinatie daarvoor de oplossing is vraag ik me af.

De Mexicaanse griep heeft hier trouwens nog niet toegeslagen. :P

[Reactie gewijzigd op maandag 14 september 2009 01:35]


Door Tweakers user Patriot, maandag 14 september 2009 03:04

Wat mij betreft is het ook vrij zonde dat er voor weet ik het hoeveel miljoenen aan vaccinaties is gekocht. Want ja "wat als" het zou muteren. Dat hoorde ik al eerder, wat als dit of dat virus zou muteren.. Nou dan zijn we allemaal fucked en zal die vaccinatie ook wel niet helpen. Die griep zoals ie is maakt vooral slachtoffers onder mensen die al zo ongeveer op de IC liggen, daar maakt een normale griep ook slachtoffers..
De meeste ziektes kunnen inderdaad muteren. Als ze dat morgen allemaal besluiten te doen, zijn we hťťl hard de lul.

Door Tweakers user Sebas1979, maandag 14 september 2009 09:49

een van de symptomen is ook dat je symptomen verkeerd gaat spellen ;)

Door Tweakers user MaDLiVe, maandag 14 september 2009 11:25

Tamiflu werkt niet en levert alleen maar bijwerkingen op. De vaccins, ja er zijn meerdere in ontwikkeling en reeds in testfase, laten ernstige bijwerkingen zien met soms fatale bijeffecten. Eet gezond (dus niet direct teveel) en drink voldoende vocht. Paracetamol is, in hogere doseringen, een prima ontstekingsremmer, dus in het ernstigste geval slik per dag minimaal de max dosering Of neem 2 x daags een 1000mg zetpil. Niet het advies dat je van je huisarts zal krijgen want een doosje paracetamol zetpillen kost 2 euro of zo en levert geen zak op maar een kuurtje tamiflu levert tig keer zoveel op, alleen werkt paracetamol wel en tamiflu niet. Of je zou om Relenza kunnen vragen, dat is een alternatief middel met een andere werkzame stof dan tamiflu. Veel goedkoper, relatief effectiever en bovenal minder bijwerkingen. Alleen inname is wat lastiger, je moet het inhaleren en dat kan lastig zijn voor mensen met een luchtweg aandoening.
Je hebt een aantal scherpe punten maar ook wat onzin, zo krijgt een arts niet betaalt per middel maar per recept, 9 euro per recept, minder voor een herhaal recept. Dus onafhankelijk van het geneemiddel.

Vaccins met accuut erstige bijwerkingen zullen nooit op de markt worden gezet.

Niets mis met goeie vaccinaties, scheelt je toch weer een aantal dagen flink ziek zijn en scheelt de economie relatief meer potentiele schade. Daar zijn die paar miljoenen die je met het inkopen van vaccinaties echt niets bij vergeleken ;)
De meeste ziektes kunnen inderdaad muteren. Als ze dat morgen allemaal besluiten te doen, zijn we hťťl hard de lul.
Alle ziektes muturen, de impact van de mutatie verschilt alleen per mutatie.

Al die welgemeende tips...

Mijn tip: blijf kritisch op berichtgeving, maar blijf ook vooral kritisch op jezelf en je eigen kunde en wijsheid.

Door Tweakers user regmaster, maandag 14 september 2009 13:17

@MaDLiVe
Volgens mij schrijf ik nergens dat de huisarts aan tamiflu verdiend, dus hoezo onzin?
Met een klein beetje snuffelen op het internet kun je achterhalen wat het de farma industrie opleverd.

En ja, je tip is prima. Ik hoop dat meerdere mensen deze ter harte nemen :)

Door Tweakers user STING, maandag 14 september 2009 13:47

Hoe weet je zo zeker dat je de Mexciaanse variant hebt?
Hebben mensen in je familie zich laten testen?

De symptomen van de Mexciaanse variant en de normale variant zijn nl. gelijk aan elkaar.

Door Tweakers user SanderL, maandag 14 september 2009 17:47

Ik ben blij dat iemand me eindelijk eens begrijpt :P Iedereen schreeuwt hier maar moord en brand over de mexicaanse griep terwijl je in de welvarende landen (zoals de onze hier) de mensen ervan moeilijk op de knieŽn krijgt. Het is uitendelijk 'maar' een griepje, dat misschien wat makkelijker verspreidbaar is en het misschien ietsjes heviger aan doet.

Door Tweakers user STING, maandag 14 september 2009 20:36

Het gevaar zit hem niet in de huidige milde vorm van de griep, maar op de grotere kans dat het muteert naar een ernstige vorm, net zoals bij de Spaanse griep.

Door Henkbert, woensdag 16 september 2009 16:42

Hoi Robin,

interessant verhaal, complimenten. Zou je zin hebben, als je dit allemaal overleeft ;-), om een 'ik heb de mexicaanse griep overleefd' gastcolumn te schrijven voor onze site?

Groeten,

Henkbert

Door Laura, zaterdag 19 september 2009 16:39

hoi.
gister kwam ik terug van kamp.
en ik ging naar het dorp.
ik had al hoofdpijn enzo en ik had vreselijk spierpijn ik was ook erg moe.
maarja ik dacht eerst dat het van kamp kwam .
maar ik was in het dorp en ik trilde en had echt het gevoel dat ik ging flauw vallen. :?
toen ik thuis was kwamen er steeds meer symptonen bij.
koorts , misselijk , en mijn hoofdpijn werdt erger en erger , ik was duizelig had geen eetlust , en heb de hele nacht lopen overgeven. ik heb vreselijk keelpijn en ik heb een droge hoest
als ik even had geslapen hielp het niks.
ik ben nu ook nog net zo moe. :O
terwijl ik net 4 uur heb liggen slapen .
ik werdt de hele tijd wakker om te overgeven en ben weer verder gaan slapen.
ik heb allemaal testjes op internet gedaan en die wijzen erop dat ik de mexicaanse griep heb,.
najaa ik kom erwel over heen ;)
veel beterschap voor iedereen die het heeft :D


X Lau O-)

Reageren is niet meer mogelijk